Nieuwe kleding kopen? Hier denk je allemaal aan

De winter komt eraan, als je dan aan één ding moet denken is het wel kleding. Je gaat niet meer in korte mouwen t-shirts lopen of in een korte broek. Daarom is het slim voor het shoppen een lijstje te maken met kledingstukken je nodig hebt deze winter. Maar hiervoor kijk je natuurlijk eerst in je kast wat je nog hebt en wat je nog aan wilt.

Jassen

Eén van de belangrijkste dingen om de winter door te komen is een goeie jas, een winterjas wel te verstaan. Niks is zo vervelend dan rillen buiten omdat je nog je zomerjas draagt. Maar voor welke winterjas ga je dan? En waar let je precies op?

Allereerst is het van belang dat je kiest voor een winterjas die wind- en waterdicht is. Dit voorkomt namelijk al veel van de problemen. De winter staat bekend als een koud en nat seizoen. Daarom is het van belang hier echt goed op te letten want al heb jij een goede en mooie jas gevonden maar is deze niet water- of winterdicht? Dan heb je al een probleem.

Daarnaast let je ook op de afsluiting van de jas. Heeft deze een enkele sluiting of kies je voor een double-breasted sluiting? Wel aan te raden als er een strenge winter op komst is.

De lengte van de jas is ook van belang. Kies je dan voor een lange winterjas waardoor deze ook bescherming biedt voor bijvoorbeeld je rok?

Truien

Eigenlijk wordt hier wel altijd aan gedacht aangezien iedereen het liefst heel de winter in een warme wintertrui wil zitten, die het liefst nog zo groot is dat je er 3x inpast. Maar ook bij het kiezen van een trui moet je opletten. Ga je voor een dikkere trui of juist voor een dunnere trui? Ook moet je duidelijk hebben of je juist voor een hele goedkope trui gaat of juist voor een duurdere die je veel langer kan dragen. Let ook op bij gebreide truien, deze kunnen erg kriebelen. Pas hem dus van te voren om te weten of hij lekker zit en niet kriebelt. Het zou vervelend zijn als je hem terug moet sturen als de retourperiode verlopen is en het dus niet meer mogelijk is.

Schoenen

Ook schoenen is iets waar je goed op moet letten. Zo is het daarbij ook belangrijk te letten op schoenen die waterdicht zijn en ook warm zijn. Als je voeten namelijk eenmaal koud worden krijg je die niet meer warm in je schoen. Kies je dan voor klassieke winterboots of kies je juist voor sneakers omdat jij nooit last hebt van koude voeten? Ook bij het kiezen van schoenen moet je ook niet zomaar de goedkoopste schoen kopen omdat die er mooi uitziet. Maar kijk hier ook goed of de schoen wel echt goed en je geen rotzooi koopt.

Met deze tips ga jij extra goed opletten bij het shoppen en kom jij de winter lekker warm door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *