Een ode aan: mannen in pak

Mannenpakken, ook wel kostuums genoemd, zijn al sinds mensenheugenis in het modebeeld aanwezig. Uiteraard verandert de uitstraling van het pak mee met de mode, maar het pak heeft ook blijvende kenmerken. Een tweedelig pak bestaat uit een colbert en een pantalon. Het driedelige pak wordt aangevuld met een bijpassend gilet. En daarnaast zijn er natuurlijk heel veel accessoires voor bij het pak, zoals de stropdas, het vlinderdasje of een pochet.

‘Kleren maken de man’ is het spreekwoord, maar ik zeg liever: ‘pakken maken de man’. Ja, ik houd van mannen in pak. Het is ongelofelijk welke transformatie een man kan ondergaan als hij een pak aan doet. Hij verandert van een gewone doorsnee man in een gedistingeerde gentleman. Zo’n man waar iedereen wel een kopje koffie mee wil drinken. Ik ben daarom ook dol op bruiloften. Niet alleen vanwege de blije gezichten van de bruid en de bruidegom en alle aanwezigen, maar ook vanwege de mannen die voor deze bijzondere gelegenheid een pak hebben aangedaan. Stoere jongemannen die normaal casual gekleed gaan, in bijvoorbeeld een T-shirt en een spijkerbroek, veranderen in echte heren.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/tommy-hilfiger-ondergoed

Of neem de voetballer die je normaal alleen in voetbaltenue of trainingspak ziet en die zich voor de verkiezing van sportman van het jaar in een pak heeft gestoken. David Beckham vind ik daar een heel mooi voorbeeld van. In zijn voetbalkleding, met zijn armen vol tatoeages, zie je nog altijd het achterbuurtschoffie dat voetbalde op een veldje in de buurt. Maar dan, in pak, staat hij daar als een echt fotomodel op de rode loper. Onze ‘eigen’ Wesley Sneijder kan er wat dat betreft ook wat van. Die ziet er in een pak ook heel anders uit dan in zijn voetbaltenue. Tjonge wat een transformaties.

Uitgelicht: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-ondergoed

Een man in pak heeft iets aantrekkelijks, straalt elegantie uit. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten pakken, van klassiek tot sportief, dat iedere man wel een pak naar zijn zin kan vinden. Een pak is helemaal niet ouderwets meer. Het mannenpak gaat mee met de mode en past zich aan aan het huidige tijdbeeld. Mooie stoffen, designs en prints; we zien het allemaal terug in de huidige collecties van herenpakken. Wat ik zelf erg leuk vind zijn de kleine details die ieder pak weer anders maken. Neem bijvoorbeeld het kraagje dat net een ander speels motiefje heeft, of de afwerking met bijzondere knopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *