Het wassen van sportkleding

Het is erg belangrijk om hygiënisch met je sportkleding om te gaan. In sportkleding blijven namelijk bacteriën achter die voor vervelende geurtjes zullen zorgen. Hoe het wassen van sportkleding van jouw kind het beste gaat? Wij hebben een aantal fijne tips voor je op een rijtje gezet waardoor jij jouw sportkleding hygiënisch wassen kunt zonder dat je de kleding beschadigd. Altijd schone, frisse en nette sportkleding!

Sportkleding wassen doe je zo:

Wanneer je de sportkleding van je kind gaat wassen in de wasmachine kun je het beste rekening houden met een aantal regels. Deze regels zorgen ervoor dat de sportkleding niet aangetast zal worden en heerlijk en fris blijft ruiken:

  • Laat de kleding voor het wassen in de machine een goed kwartier weken in azijn met koud water. De azijn zal ervoor zorgen dat nare geurtjes worden verwijderd, het textiel in zijn conditie blijft en zal het grovere vuil ook reinigen.
  • Wanneer je de kleding in de wasmachine doet zorg dan dat je er geen of zo min mogelijk wasverzachter in doet. Wasverzachter ruikt heerlijk, maar zorgt er ook voor dat de sportkleding zweet zal vasthouden. Je denkt lekker fris die wasverzachter, maar eigenlijk werkt het averechts.
  • Was de sportkleding zo snel mogelijk na het sporten. Wanneer het lang in de sporttassen blijft liggen zal de tas gaan stinken en kunnen de bacteriën zich verder uitbreiden. Niet fris!
  • Gebruik een beetje wasmiddel. Te veel zal namelijk niet worden uitgespoeld door de wasmachine en hierdoor blijven dode huidcellen en bacteriën behouden. Dit zorgt voor die vieze zweetlucht.
  • Was de kleding altijd binnenste buiten. Dit geldt eigenlijk voor al je kleding. Je beschermt de zichtbare delen van de kleding. Daarnaast bevinden de meeste dode huidcellen en bacteriën zich aan de binnenkant.
  • Was de kleding op 30 graden. Hoger is niet nodig. Doe je dit wel dan bestaat de kans dat de kleding aangetast wordt.

Handwassen

De sportkleding van je kind kan je altijd wassen door middel van handwas. Het is belangrijk om hiervoor een schone emmer of afwasbak te hebben.

Laat het een goed kwartier in azijn weken met koud water. Zorg dat het water niet warmer is dan 30 graden en gebruik een heel klein scheutje wasmiddel. Je kunt zowel waspoeder als vloeibaar wasmiddel gebruiken.

Help mijn sportkleding stinkt heel erg!

Zit er echt een hele nare lucht in je sportkleding en krijg je het er niet uit? Dan zou je HG voor nare geurtjes kunnen gebruiken. Speciaal ontwikkeld voor sportkleding. Ook kan je de kleding in een zak in de vriezer doen. Zorg dat de zak goed is afgesloten en laat de zak minimaal 24 uur liggen. De bacteriën die een zweetgeur veroorzaken zullen afsterven. Helpen al deze tips niet? Dan is het toch echt tijd om nieuwe sportkleding te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *