Wat maakt een badminton racket van Yonex speciaal

Hoe is badminton ontstaan

Badminton wordt al vanaf de beginjaren gedomineerd door Aziaten. Met name in de landen China, Vietnam, Indonesië en Maleisië wordt deze sport massaal beoefend. Het blijft een grote raadsel waar badminton is ontstaan, maar in de meeste gevallen wordt de oorsprong gelinkt aan Brits-Indië. Er zijn  afbeeldingen uit het jaar 1804 waarin het spel Battledore and Shuttlecock wordt uitgebeeld. Britse soldaten beoefenden de sport en namen het mee terug naar Engeland. Daar werd het, voor het eerst in 1873, gespeeld op het landgoed van de hertog van Beaufort: (je raad het al) Badminton.

 

Badminton racket en badminton shuttle

Het spel wordt gespeeld met behulp van een badminton racket en badminton shuttle. Een badminton racket bestaat uit een ovale of isometrische frame. Eerst werden ze nog gemaakt van hout, maar al vrij snel werd er overgestapt naar aluminium. Naast de frame heeft een badmintonracket een steel. Dit is erg belangrijk en bepaalt in grote mate hoe hard je met het racket kunt slaan. Hoe buigzamer en sterker de steel is, hoe harder je kunt slaan. Immers, de buigzaamheid geeft extra snelheid mee aan de shuttle. En de badminton shuttle, die probeer je in het vak van je tegenstander te slaan. Er zijn twee soorten: veren en nylon shuttles. De nylon badmintonshuttles staan bekend om dat ze minder snel stuk raken dan veren shuttles, maar ook minder nauwkeurig zijn. De veren shuttle gaat sneller in vergelijking met de shuttle van nylon. Daar komt bij dat een badmintonner veel meer gevoel aan een veren shuttle mee kan geven. Tot slot moet een veren badminton shuttle uit 16 veertjes bestaan en kan de snelheid worden aangepast door de tipjes van de veren naar binnen of buiten te buigen.

 

Yonex badminton

Een van de bekendste merken binnen badminton is toch wel Yonex. Het A-merk maakt vrijwel alle noodzakelijke producten voor badminton. Denk hierbij aan accessoires, kleding, schoenen en tassen, maar ook een Yonex badminton racket en Yonex shuttles. Het Japanse bedrijf maakt sportartikelen voor tennis en golf, maar is het meest bekend van badminton. Er zijn dan ook veel professionele spelers die rackets van Yonex gebruiken. Denk hier aan Europees kampioenen Peter Gade en Xu Huaiwen. Ook Taufik Hidayat speelt met een Yonex badmintonracket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *