Badmode 2024

Ben jij benieuwd naar de badmode 2024? Dan is deze blog echt iets voor jou! Voor sommige mensen is mode een dagelijkse bezigheid. Deze groep mensen wil graag elk jaar goed op de hoogte blijven van de modetrends die spelen. Echter, niet iedereen is hier zo intensief mee bezig of heeft de tijd om zich er dagelijks mee bezig te houden. Daarom vind je hier een aantal trends die momenteel veel voorkomen in de modewereld.

Belangrijke punten in de mode van dit jaar

Mode belangen verschillen per regio, land en doelgroep. Toch zijn de mode-belangen in grote lijnen hetzelfde. Daarnaast verdiepen we zo nog even wat meer in de badmode 2024.

  1. Duurzaam: het is steeds belangrijker dat alles duurzaam is. Dat houdt dus in van gerecyclede materialen. Dan kan kleding zijn dat een tweede leven krijgt door er iets anders van te maken of van producten wat ook omgetoverd kan worden tot iets van kleding.
  2. Retro: retro is een ander woord voor vintage, dat is weer een ander woord voor kleding of een stijl van kleding wat eerder heel populair was dus zeg maar rond de jaren 80 of 90 en nu weer een opkomst heeft. Dat zie je in de schoenen, badmode, broeken en nog veel meer. 
  3. Texturen en stoffen: je ziet ook veel verschil in textuur en stof. Dat is natuurlijk niet nieuw, maar je ziet het ook op andere kleding onderdelen dan broeken en boeven kleding. Er zijn namelijk ook veel verschillende stoffen schoenen maar ook badmode heeft steeds meer diversiteit qua stof.
  4. Minder is meer: iets wat door de jaren heen natuurlijk veel voorbij komt. Kleding wat eigenlijk niet echt uit veel stof bestaat. Toch worden er de leukste outfits mee gemaakt.
  5. High waisted: vroeger had je broeken die zeg maar halverwege je heupen zaten, maar tegenwoordig zijn de high waisted die bijna tot aan je navel zitten helemaal in. En dan het liefste ook nog met wijde pijpen of juist een soort cargo.

Wat is de badmode 2024

Net als de gewone mode verandert de badmode ook regelmatig. Maar over het algemeen kopen mensen vaak niet elk jaar nieuwe badkleding. Hier in Nederland is het niet vaak echt mooi strand weer waardoor je langer met een zwembroek of bikini enzo kan. Hier een paar trends die niet te missen zijn in de badmode 2024.

  • Neutrale kleuren: naast de standaard vele kleuren die voor zwemkleding erg populair zijn, zijn de neutrale kleuren ook nog steeds erg populair. Denk daarbij aan beige, wit, zwart en bruin.
  • Prints en patronen: de subtiele prints en patronen zijn ook nog steeds erg populair. Je ziet vaak een combinatie van wit en zwart of kleuren zoals geel met wit met een leuk maar alsnog rustig patroon.
  • High waisted: ook hierin zijn de high waisted bikini broekjes weer erg populair. Ze zitten mooi hoog en goed om het lichaam.

Retro: net als in de gewone mode zit er in de badmode 2024 ook veel wat geïnspireerd is door de jaren 80 en 90.